Salata de cartofi si oua cu sos olandez

Acest sos olandez usor de pregatit si cu gust minunat este delicios alaturi de oua si legume fierte.

 

Ingrediente

6 oua fierte

500 g cartofi albi fierti

 

pentru sos:

4 galbenusuri

100 g unt

4 lingurite cu zeama de lamaie

tarhon

sare

piper alb

 

Mod de preparare

Topeste untul intr-un vas, dar fara sa-l dai in clocot, apoi lasa-l sa ajunga la temperatura camerei.

 

Pune galbenusurile intr-un vas la bain-marie impreunacu zeama de lamaie, sare si piper proaspat macinat. Amesteca usor pana compozitia se incalzeste si se leaga.

 

Toarna apoi in fir subtire untul si amesteca pana obtii un sos omogen si cremos. Da deoparte si adauga tarhon marunt tocat.

 

Serveste imediat salata de cartofi cu sferturi de oua fierte si sos olandez din belsug.

 

Pofta buna!