Salata de cartofi noi cu ierburi aromatice

Cartofii aurii sunt numai buni pentru o salata usoara de vara, parfumata cu ierburi aromatice. Foloseste ulei de masline asmatui, cimbru si tarhon pentru o aroma deosebita.

 

Ingrediente

900 gr cartofi

¼ cana otet din vin alb

1 lingurita sare

2 linguri ulei de masline extravirgin

2 linguri frunze proaspete de asmatui

¼ cana frunze proaspete de cimbru, tocate

2 linguri tarhon taiat si cateva crengute

piper negru macinat

 

Mod de preparare 

 

Pune cartofii intr-o oala si acopera-i cu niste apa. Lasa-i la fiert, apoi da focul mai mic si fierbe-i pana cand poti sa-i strapungi cu usurinta cu un cutit. Scurge-i bine. 

 

Pune intr-un castron otetul si sarea, apoi adauga uleiul, amestecand pana obtii o emulsie. Adauga ierburile aromatice si piperul. La final ar trebui sa obtii un sos vinaigrette. 

 

Pune cartofii intr-un castron de salata, adauga peste ei sosul si amesteca bine.

 

Garniseste salata cu crengute de tarhon. 

 

Pofta buna!