Salata de cartofi cu ton

Pentru un pranz sanatos si satios iti propunem aceasta salata de cartofi cu ton plina de vitamine.

 

Ingrediente

500 g cartofi

120 g ton in suc propriu

4 fire de ceapa verde

1 ceapa rosie

½ salata iceberg

1 rosie

3 linguri cu ulei de masline

1 lamaie

½ legatura de patrunjel 

sare si piper

 

 

 

Mod de preparare

Spala cartofii si pune-i la fiert in apa cu un praf de sare. Dupa ce au fiert, curata-i de coaja si taie-i in cuburi mari.

 

Amesteca-i usor cu rondele de ceapa verde, ceapa rosie taiata julien, rosia in cubulete, patrunjelul tocat, funzele de salata rupte in fasii si tonul scurs.

 

Separat, amesteca uleiul de masline cu zeama de lamaie si un praf de sare si piper. Stropeste salata cu dressingul astfel obtinut si lasa la rece 30 de minute sa se intrepatrunda aromele.

Pofta buna!