Salata de cartofi copti cu rosii, masline si branza feta

Salata de cartofi copti cu rosii si masline este foarte aromata si gustoasa. Se prepara rapid si este satioasa. Se serveste cu putin parmezan ras.

 

Ingrediente

40 ml ulei de masline

400 g cartofi mici, taiati pe jumatate

300 g rosii mici

1 ceapa rosie tocata

15 masline taiate pe jumatate

patrunjel tocat

30 g branza feta

10 ml suc de lamaie

10 ml otet balsamic

10 grame mustar

1 catel de usturoi

oregano

sare si piper

 

Mod de preparare

Incinge cuptorul la 180 de grade. Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu si stropeste cu ulei de masline. Taie cartofii pe jumatate si aseaza-i in tava. Stropeste cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper. Amesteca bine si da apoi la cuptor, pentru 20 de minute.

 

Intr-un bol amesteca uleiul de masline, sucul de lamaie, otetul balsamic, mustarul, usturoiul si oregano. Asezoneaza cu sare si piper.

 

Cand cartofii sunt gata, aseaza-i intr-un bol. Adauga rosiile taiate pe jumatate, maslinele, ceapa rosie, patrunjelul si branza feta.

 

Toarna deasupra sosul si amesteca.

 

Pofta buna!