Salata cu ton, legume si orez

O salata ideala pentru o cina usoara si sanatoasa.

 

Ingrediente

150 g orez

1 cutie mare cu ton bucati

1-2 linguri cu masline feliate

1 cutie cu amestec mexican de legume (mazare, porumb, ardei gras)

1 lingura cu capere

2 lingurite cu unt

1-2 fire de ceapa

ulei de masline

frunze de salata

otet balsamic

sare si piper

 

Mod de preparare

Fierbe orezul in apa cu sare. Cand este gata scurge-l de apa si adauga un praf de sare, piper si jumatate din unt. Amesteca usor.

 

Trage legumele in tigaia in care ai incins untul ramas. Lasa-le sa se raceasca. Taie marunt ceapa.

 

Pune legumele, tonul scurs, caperele si ceapa peste orez. Prepara un dressing din ulei de masline, otet balsamic dupa gust, sare si piper, si toarna-l peste salata de orez cu legume si ton.

 

Serveste imediat pe pat de frunze de salata.

 

Sugestie. Foloseste cus-cus (inmuiat pentru un sfert de ora intr-o vinegreta) in loc de orez. Salata este la fel de satioasa, dar va avea un gust mai puternic.

 

Pofta buna!