Salata cu somon afumat si flori comestibile

O salata fumoasa si foarte gustoasa cu flori.

 

Ingrediente

Pentru sos

4 linguri de iaurt natural sau smantana
1 lingurita de sos de hrean 
1 lingura marar tocat marunt
suc de lamaie
un varf de cuțit de sare

 

Pentru salata
150 g somon afumat
150 g frunze de salata mixta
200 g rosii cherry dulci, taiate in jumatati
100 g de masline negre uscate
flori comestibile (opțional) pentru a decora

 

Mod de preparare

Initial se prepara sosul pentru salata: toate ingredientele se amesteca untr-un pahar mare, pana obtinem o pasta omogena.

Frunzele de salata se aranjeaza pe farfuria de servit.

Rosiile taiate in doua jumatati se pun deasupra frunzelor.

Somonul se rupe cu mainile in bucati mai mici si se aranjeaza peste stratul de rosii.

Deasupra se imprastie maslinele si se stropeste cu sos, iar la final se decoreaza cu flori comestibile.

Salata se serveste cu paine proaspata.

 

 

Pofta buna!