Salata cu rosii uscate, piept de pui si parmezan

Salata cu rosii uscate, piept de pui si parmezan are un gust aromat si profund, este foarte gustoasa si sanatoasa.

 

Ingrediente 

300 g  piept de pui 

100 g rosii uscate 

50 g parmezan 

150 g salata verde 

2 catei de usturoi 

5 boabe de piper 

2 lingurite ierburi uscate 

2 linguri ulei de masline

sare 

 

Pentru dressing

50 ml de ulei de masline

1 lingurita de mustar 

suc de la jumatate de lamaie 

sare si piper 

 

Mod de preparare

Intr-un mojar se piseaza piperul si sarea, se adauga usturoiul, se piseaza, apoi ierburile uscate si uleiul. Toate ingredientele se amesteca bine, pana se combina.

 

 

Pieptul de pui se "maseaza" bine cu amestecul obtinut, se inveleste in folie de aluminiu si se pune intr-o tava de copt. Pieptul se pregateste in cuptor la temperatura de 180 grade C, timp de 30-40 minute. 

 

 

Pieptul de pui pregatit si rosiile se taie felii, iar cu ajutorul unui cutit de curatat legumele, parmezanul se taie felii.

 

 

 Pregatim dressingul:

 

Se amesteca uleiul, mustarul, sucul de lamaie, sarea si piperul, pana se formeaza un sos.

 

Intr-un bol mare se combina frunzele de salata cu rosiile uscate. Se stropesc cu sos si se amesteca.

 

 

Amestecul de frunze si rosii se aranjeaza pe o farfurie de servit, iar deasupra se pun feliile de pui si parmezan.

 

 

Savurati cu placere!