Salata cu prosciutto, rosii si sparanghel

Salata de sparanghel - un preparat delicios si sanatos, cu foarte multe vitamine, niciun fel de grasime sau colesterol.

 

Ingrediente

Pentru dressing

1 lingura de ulei de masline 

1 lingura de miere

1 lingura mustar usor

1 lingura de tarhon, tocat marunt

 

Pentru salata

frunze de salata verde

250 g sparanghel

100 g de prosciutto

5 rosii mici

50 g parmezan

1 lingurita de ulei de masline 

 

Mod de preparare

Cum se prepara dressingul

Intr-un pahar mare se combina uleiul, mustarul, mierea si tarhonul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

 

Cum se prepara salata

Sparanghelul se pune in apa cu gheata sa se inmoaie, aproximativ 15 minute, apoi se indeparteaza partea de jos care este dura si se caleste pe o tigaie grill timp de 2-3 minute.

Intre timp, frunzele de salata se spala si se usuca, se rup cu degetele si se aranjeaza pe un platou de servit.

 Peste frunze se aranjeaza rosiile, feliile de prosciutto si sparanghelul.

Salata se stropeste cu sos si se decoreaza cu aschii de parmezan.

Pofta buna!