Salata cu prosciutto, rosii si sparanghel

Salata de sparanghel - un preparat delicios si sanatos, cu foarte multe vitamine, niciun fel de grasime sau colesterol.

 

Ingrediente

Pentru dressing

1 lingura de ulei de masline 

1 lingura de miere

1 lingura mustar usor

1 lingura de tarhon, tocat marunt

 

Pentru salata

frunze de salata verde

250 g sparanghel

100 g de prosciutto

5 rosii mici

50 g parmezan

1 lingurita de ulei de masline 

 

Mod de preparare

Cum se prepara dressingul

Intr-un pahar mare se combina uleiul, mustarul, mierea si tarhonul. Se amesteca bine pana se omogenizeaza.

 

Cum se prepara salata

Sparanghelul se pune in apa cu gheata sa se inmoaie, aproximativ 15 minute.

Intre timp, frunzele de salata se spala si se usuca, se rup cu degetele si se aranjeaza pe un platou de servit.

Rosiile se aranjeaza peste frunze, apoi si feliile subtiri de sunca.

Salata se stropeste cu sos.

Dupa ce s-a inmuiat sparanghelul, se indeparteaza partea de jos care este foarte dura.

Sparanghelul se caleste pe o tigaie grill timp de 2-3 minute, pe fiecare parte, pana cand devine moale, apoi se aranjeaza deasupra rosiilor.

La final se presara aschii de parmezan.

Pofta buna!