Salata cu piept de pui, cuscus si legume

O simfonie de gusturi si arome intr-o singura farfurie.

 

Ingrediente

200 g cuscus

300 g piept de pui

1 salata

1 castravete

2 rosii

1 lamaie

sare si piper

ulei de masline

 

Mod de preparare

 Intr-un vas, fierbe pieptul de pui in apa cu un praf de sare, dupa care taie-l in cubulete potrivite.

 

 Pune cuscusul intr-un vas mare. Acopera-l cu apa rece sau cu supa de legume si fierbe-l 5-10 minute, la foc moderat, pana absoarbe toata apa.

 

Din cand in cand amesteca totul cu o furculita, pentru a evita prinderea lui de vas. Dupa ce s-a racit, adauga cubuletele de piept de pui.

 

 Separat, spala castravetele si rosiile. Taie-le apoi cubulete si adauga-le peste amestecul de cuscus. Amesteca usor, dupa care potriveste gustul de sare si piper.

 

 Pe un platou sau o farfurie intinsa asaza frunze de salata spalate si tamponate cu un servet curat. In mijloc pune amestecul de cuscus si stropeste din belsug cu zeama de lamaie si putin ulei.

 

Sugestie. Daca ti-au ramas prin frigider bucati de friptura, foloseste-le pentru aceasta salata. 

 

Pofta buna!