Salata cu cartofi, ridichi si alune prajite

Rapida, gustoasa si sanatoasa, o salata ideala in orice moment al zilei.

 

Ingrediente

500 g cartofi noi

1 legatura de ridichi

4 castraveti

1 legatura de marar

50 g alune

ulei

sare si piper

 

pentru dressing:

1 ceapa mica

200 ml chefir

1 lingura cu mustar

2 linguri cu otet de vin alb

4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare

Spala bine cartofii si taie-i in felii mai groase. Daca ai ales unii mai mititei, lasa-i intregi.

Condimenteaza-i cu putina sare si piper, si rumeneste-i in ulei incins.

Dupa ce s-au racorit, amesteca-i intr-un castron impreuna cu ridichile si castravetii taiati rondele subtiri. Presara deasupra mararul tocat si alunele prajite.

 Separat, taie ceapa marunt si amestec-o usor cu 4 linguri cu ulei. Adauga chefirul, mustarul, otetul, sare si piper dupa gust.

 Serveste salata de cartofi cu dressingul astfel obtinut.

 

 

Serviti cu placere!