Salata cu arome de toamna

Vinete, ardei, rosii, mozzarella, busuioc si ulei de masline - combinatia perfecta pentru o salata aromata de toamna.

 

Ingrediente

2 vinete, taiate in bucati 3-4 cm 
3 linguri ulei de masline 
1 lingura de miere
sare si piper negru, dupa gust 
2 ardei rosii mari 
12 rosii cherry, taiate in doua
 250g de mozzarella, rupta in bucati 
frunze de busuioc

 

 Dressing de busuioc
1 mana frunze de busuioc 
1/2 cana de ulei de masline extra virgin 
1 catel de usturoi, tocat

 

Mod de preparare

 

Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.

 

Vinetele (taiate bucati) si ardeii (intregi) se stropesc cu ulei de masline, miere, sare si piper. Se aranjeaza pe o tava tapetata cu hartie si se coc timp de 20 minute.

 

Intre timp, se pregateste dressingul pentru salata:

 

Frunzele de busuioc se pun intr-o sita, deasupra se toarna apa fierbinte, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se pun intr-un procesor de bucatarie, se mixeaza impreuna cu uleiul de masline, sarea si piperul.

 

Se scot vinetele si ardeii din cuptor, se acopera cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca. Ardeii se curata de pielita si se taie fasii.

 

Intr-un bol mare se combina vinetele si ardeii cu rosiile, mozzarella, frunzele de busuioc. Ingredinetele se asezoneaza cu sare si piper, se stropesc cu sos de busuioc si se amesteca usor. 

 

Savurati cu placere!