Salata calda cu piept de pui, mere si verdeata

O salata gustoasa si sanatoasa.

Ingrediente pentru 4 portii

400g piept de pui

4 cartofi fierti in coaja

2 mere verzi

2-3 catei de usturoi

mix de verdeturi

unt/ulei pentru prajit

sare, dupa gust

 

Ingrediente pentru sos

300 g de iaurt 

patrunjel si marar

2 lingurite de miere

2 linguri suc de lamaie

sare si piper, dupa gust

 

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie fasii subtiri si se caleste intr-o tigaie cu unt/ulei incins, pana capata o culoare aurie. Se asezoneaza cu putina sare.

 Cartofii fierti si merele ( merele se stropesc cu suc de lamaie ) se taie cuburi. Usturoiul se toaca marunt.

Toate ingredientele se adauga la carnea de pui, se amesteca.

Pentru sos:

Se combina iaurtul, sucul de lamaie, ierburile tocate marunt si mierea. Se asezoneaza cu piper si se amesteca pana la omogenizare.

Frunzele de salata se astern pe un platou de servit, deasupra se aranjeaza amestecul de ingrediente. 

Salata se serveste cu sos.

 

Savurati cu placere!