Mix de salata cu avocado si creveti

O salata usoara, satioasa si rapid de pregatit.

Ingrediente

1 punga mix de salata

400 g creveti decorticati

1 avocado

1 ardei gras

1 ceapa medie

2 ridichi

1 lime

1 lingurita pudra de ardei iute

sare si piper

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C.

Ceapa si ardeiul se taie julienne, se presara cu pudra de ardei iute, se stropesc cu ulei de masline si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt. Legumele se coc in cuptor aproximativ 15-20 minute. Apoi, tava se scoate din cuptor si alaturi de legume se pun crevetii asezonati cu sare si piper, tava se mai da la cuptor pentru inca aproximativ 5 minute. Cand legumele si creveti sunt gata, se lasa sa se raceasca.

Intre timp, avocado si ridichea se curata, se taie felii subtiri, se asezoneaza cu sare si piper, si se stropesc cu putin suc de lime.

Pe platoul de servit se aranjeaza mixul de salata, se pun feliile de avocado si ridiche, iar la final se adauga legumele coapte si crevetii. 

Salata se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust, si se stropeste cu ulei de masline si suc de lime.

Pofta mare!