Cum faci cea mai buna salata Nicoise

Salata Nicoise este unul dintre cele mai populare preparate frantuzesti. Originara din zona mediteraneana, din Nisa, salata Nicoise este un preparat pe baza de peste si legume.

 

Afla cum sa faci cea mai buna salata Nicoise:

 

Ingrediente pentru salata Nicoise

Salata Nicoise se face din legume proaspete si gatite, oua fierte, ton si ansoa. La salata Nicoise se pot folosi cartofi noi, ceapa rosie, masline negre, fasole pastai. Pe langa aceste legume se mai pot folosi ardei grasi, castraveti etc.

 

Pentru sosul vinaigrette, se face un amestec de ulei cu otet si plante aromatice.

 

Pregateste sosul pentru salata Nicoise

Salata Nicoise are nevoie de un sos vinaigrette. Pentru acesta se amesteca ulei de masline extravirgin, otet din vin rosu, patrunjel, usturoi, sare si piper. Ai nevoie cam de 3 lingurite de otet, patrunjel si arpagic, de 2 catei de usturoi, 1 lingurita de sare si piper si de 100 ml ulei.

 

Pregateste pestele

Daca folosesti ton proaspat, acesta se marineaza intr-un dressing asemanator cu sosul pentru salata si se face pe gratar 3 minute. In alte retete se foloseste ton de la conserva.

 

Pregateste ouale fierte

Salata Nicoise este un preparat servit la temperatura camerei. De aceea, ouale fierte tari se lasa sa se raceasca, apoi trebuie feliate si adaugate in salata in asa fel incat galbenusul sa nu se sfarame.

 

Pregateste legumele fierte

Cartofii si pastaile se fierb si se scurg bine inainte de a fi folosite in salata. Legumele trebuie sa fie la temperatura camerei.

 

Aranjeaza salata Nicoise pe farfurie

Salata Nicoise se serveste pe o farfurie plata. La inceput se face un pat de frunze de salata verde, se adauga ceapa, rosiile, cartofii si pastaile. Pune apoi tonul si ansoa. Stropeste cu dressingul si adauga felii de ou bine fiert, masline si cateva frunze de busuioc.

 

Salata verde poate fi simpla sau mix, in varianta preferata. Se poate folosi salata verde obisnuita, rucola sau alta verdeata.