Cartofi grecesti

O salata usoara, satioasa si rapid de pregatit.

 

Ingrediente

600 g cartofi noi

1 ceapa mica alba

1 ceapa mica rosie

3 catei de usturoi

4 ardei grasi

150 g masline negre si verzi

120 g telemea bulgareasca (sau feta)

cimbru verde

patrunjel verde

ulei de masline

piper si sare

 

Mod de preparare

Spala si ferbe cartofii in coaja in apa cu sare. Cand s-au fiert, scoate-i in strecuratoare, sa se scurga bine de apa.

 

Taie cepele, curatate si spalate, in opt, zdrobeste usturoiul si taie ardeii, curatati de cotoare si spalati, fasii subtiri.

 

 Incinge 2 linguri cu ulei intr-o tigaie incapatoare si caleste ceapa. Cand s-a aurit, adauga usturoiul si ardeii si lasa pe foc inca 10 minute, amestecand din cand in cand.

 

 Cand s-au inmuiat si ardeii, adauga cartofii taiati in sferturi, maslinele si cimbrul tocat.

 

 Potriveste de sare si piper dupa gust si mai lasa un pic pe foc, maximum un minut. 

 

 Serveste fierbinte cu branza sfaramata deasupra si patrunjel verde proaspat taiat.

 

Pofta buna!