Un mic dejun delicios cu ou, crenvursti si legume

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O reteta de rasfat pentru frumoasele dimineti de toamna!

 

Avem nevoie de:

8 chifle (cate o chifla pentru fiecare persoana); 8 oua; 4 crenvursti sau alte mezeluri; 1 ceapa; 2 ardei; 4 ciuperci; 2 linguri smantana; ulei de masline; 200 gr cascaval; sare, piper, oregano uscat si fulgi de ardei rosu.

 

Mod de preparare

Intai pregatim umplutura pentru chifle.

Intr-o tigaie, cu putin ulei de masline bine incins, adaugam ceapa si aproape imediat ardeii, si ciupercile, toate feliate.

 

 

Apoi feliem si crenvurstii, ii aruncam in tigaie cand se inmoaie legumele.

 

 

 Le tinem la foc mic pana scade lichidul din tigaie.

Condimentam cu sare si piper.

 

 

Oprim focul si asezonam cu doua linguri de smantana.

 

 

Pregatim chiflele. Le taiem capacul si scoatem miezul.

 

 

Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt, stropita cu ulei de masline.

Stropim cu ulei si interiorul chiflelor. Apoi adaugam un strat de cascaval ras.

 

 

Deasupra vin legumele cu crenvurstii, apoi spargem cate un ou in fiecare chifla.

 

 

Dar aveti grija, dupa ce ati aranjat legumele trebuie sa va ramana loc si pentru ou.

 

 

Condimentam cu sare, piper, oregano si fulgi de ardei, presaram cateva fire de cascaval ras.

 Le coacem in cuptorul incins la 180 de grade C, cam 10-15 minute, pana se incheaga oul.

 

 

Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru o gustare. 

Secretul este ca le putem pregati seara, iar dimineata doar sa le incalzim in cuptorul cu microunde. Proaspat coapte, chiflele sunt crocante, iar reincalzite devin moi si puhave.

 

 

Pofta mare!