Trufe delicate hand-made!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Am facut checuri aromate, briose puhave, biscuiti de-ti lasa gura apa, dar ce-ati zice daca v-as indemna sa va invitati prietenele la o cafea cu trufe facute acasa, cu propriile manute.

 

In familia noastra deseturile mai des se prepara decat se cumpara. Si totul a inceput ca o necesitate. Fiul meu Leo fiind alergic, am observat ca simptomele se acutizau dupa ce savura vreun desert din comert, fie o bomboana, fie un biscuit, fara sa mai amintesc de torturi si altele. Dar nicidecum nu-mi imaginam cum poti sa privezi un copil de dulciuri. De aceea am decis ca i le voi prepara singura. Doar asa puteam fi sigura ce anume contine biscuitul sau bomboana savurata de Leo.

Iata o reteta delicioasa care poate inlocui bomboanele de ciocolata, cu ingrediente absolut sanatoase, fara conservanti si alti compusi greu de rostit.

 

Avem nevoie de:

o mana arahide crude; 10-15 curmale; o lingura miere; i lingura ulei de cocos ( se poate inlocui cu unt, daca nu va ingrijoreaza colesterolul); o lingura ulei de masline; 3 linguri cacao praf neindulcita.

 

Mod de preparare

Punem intai arahidele in cuva blenderului si mixam de cateva ori la regimul "pulse" pana se maruntesc.

Curmalele le curatam de samburi si le punem peste arahide. Mai mixam de cateva ori pana se maruntesc si ele.

Dupa care adaugam mierea, uleiul de cocos, uleiul de masline si 2 linguri din cele 3 de cacao.

Mai mixam pana se uniformizeaza bine compozitia.

 

 

Dupa care formati bilute rulandu-le intre palme, apoi plimbati-le prin praful de cacao ramas.

Din compozitia data am facut 16 trufe. Le dati la frigider 20-30 minute si savurati un desert superb!

 

 

Le puteti pastra intrun vas inchis ermetic. Dar, din experienta mea, va asigur ca n-o sa aveti ce depozita :).

Dispar imediat ce le serviti! Pofta mare!