Trei rulouri senzationale facute acasa!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Daca nu mai stii ce sa pregatesti pentru pachetul zilnic si sandwinch-urile nu sunt suficient de consistente, fa niste rulouri de lavas - o gustare savuroasa, frumos colorata si foarte sanatoasa!

 

 

Pentru "Chiken Roll Caesar" 4 buc.:

2 foi de lavas subtire; 4 linguri sos dulce-picant; 1 piept de pui; 4 frunze de salata iceberg; 4 ciuperci chapignon; o jumatate de avocado; 4 felii cascaval "dor blue"

 

Pentru "Beef Roll" 4 buc.:

2 foi de lavas subtire; 4 lingurite mustar; o legatura mica de rucola; 200 g pulpa de vita; morcov marinat dulce; alge marine marinate; 200 g mozzarella.

 

Pentru "Salmon Roll" 4 buc.:

2 foi de lavas subtire; 4 lingurite sos dulce-picant; 4 cartofi copti in coaja; 4 fasii somon sarat; morcov marinat dulce; сateva felii avocado; 200 g mozzarella.

 

Mod de preparare

Cel mai comod este sa aveti toate ingredientele pregatite si inainte de servire doar sa "asamblati" rulourile.

 

"Chiken Roll Caesar":

Pieptul de pui se spala, se curata de pielite si grasime, se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, se sareaza si se condimenteaza cu busuioc uscat, piper negru si fulgi de paprika. Se coace in cuptorul incins la 180 grade C, aproximativ 15 minute, acoperit cu foaie de staniol.

 

 

Daca aveti pieptul copt si racorit un pic, pregatiti restul ingredientelor si va puteti apuca de "Chiken Roll". Pe o jumatate de foaie de lavas asezam un dreptunghi de lavas mai mic, ca sa nu se inmoaie prea tare roll-ul si sa se rupa. Il ungem cu o lingura sos dulce-picant (din comert). Asezam frunzele de salata si pieptul de pui taiat felii fine.

 

 

Deasupra vin ciupercile crude taiate felii cat mai subtiri, feliile de avocado si cascavalul "dor blue" sfaramat cu mainile.

Si rulam lavasul.

 

 

"Beef roll":

Mai intai, pregatim carnea de vita: o spalam si o taiem felioare cat mai fine ( si nu de-a lungul fibrelor).

Punem peste carne 2 cepe mici rosii taiate felioare, stropim cu ulei de masline si sos de soia. Saram si condimentam dupa gust ( eu am ales oregano uscat, piper rosu proaspat macinat in rasnita si fulgi de paprika. Amestecam totul si

 

 

dam la cuptorul incins la 180 grade C, timp de 30 minute, intr-un vas cu capac. Cand s-a racorit un pic carnea, pregatim celelalte ingrediente si putem sa "purcedem la-nvartit".

 

 

Pe o jumatate de foaie de lavas asezam un deptunghi mai mic de lavas si-l ungem cu o lingurita de mustar.

Deasupra asezam cateva frunze de rucola.

Apoi, felioarele din pulpa de vita, morcovul marinat si algele de mare marinate. Presaram cu o mana buna de mozzarella.

 

 

Si putem rula beef-roll-ul.

 

 

"Salmon Roll":

Intai spalam cativa cartofi si-i punem la copt taiati pe jumatate, stropiti cu ulei, sarati si condimentati dupa gust.

 

 

Pe o jumatate de foaie de lavas punem dreptughiul mai mic de lavas si-l ungem cu sos dulce-picant. Asezam cartofii taiati felii subtiri, apoi cate o felie de somon, frunze de salata, avocado,

 

 

morcovul marinat si mozzarella. Rulam...

 

 

Roll-urile se rumenesc pe o tigaie grill uscata si incinsa, pe ambele parti ( mai intai cu marginea in jos ).

 

 

Si gata! Savurati cu placere!

 

 

Salmon Roll:

 

 

Beef roll:

 

 

Chiken roll:

 

 

Pofta buna!