Tortilla cu piept de pui, legume si frunze de rucola

Maricica
imaginea utilizatorului Maricica
M-am inspirat de la o reteta publicata pe site-ul dvs, care mi s-a parut gustoasa si foarte usor de preparat, asa ca nu am stat prea mult pe ganduri, am luat cateva turte si le-am umplut cu ce aveam in bucatarie. A iesit o bunatate de mancare.

 

Ingrediente

Pentru 6 portii

Piept de pui, fara piele si dezosat

4 tortilla

3 rosii medii

1 ceapa

2 ardei

1 pahar de smantana

un buchet de rucola

boia, cimbru si oregano

sare si piper, dupa gust

 

 

Mod de preparare

 

Pieptul de pui l-am taiat fasii, l-am asezonat cu boia, cimbru si oregano si l-am lasat sa se marineze timp de 10 -15 minute.

 

 

Intre timp, am pregatit salsa mexicana: am tocat marunt ceapa, rosiile si rucola.

 

 

Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei am prajit feliile de pui, cand erau aproape gata am adaugat in tigaie pentru cateva secunde ceapa, rosiile si frunzele de rucola. Le-am scos de pe foc si le-am lasat sa se raceasca.

 

 

Ardeii i-am taiat fasii si i-am copt pe o tigaie grill.

 

 

Turtele se pun in cuptor pentru 5 minute, eu le-am lasat aproximativ 10 minute asa ca au iesit mai crocante.

 

 

 Pe fiecare turta am pus o lingura de smantana, am adugat cate 2 linguri din amestecul obtinut din tigaie si cateva fasii de ardei copt. La final am decorat cu frunze proaspete de rucola.

 

 

A iesit o gustare usoara si plina de arome ;)

Pofta buna!