Tort "Musuroi"

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Ce ar fi sa ii surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios de casa?

 

Ingrediente 

2 oua, 3 linguri de zahar, 200 g unt (sau 100 g unt +100 g margarina), 3 linguri smantana (sau 4 linguri de lapte), 1,5 lingurite praf de copt, 4-5 pahare faina.

 

Pentru crema:

200 g unt, 1 cutie de lapte condensat, 2 linguri de mac, nuci.

 

Pentru glazura: 

o ciocolata neagra 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratita cu apa fierbem laptele condensat, timp de aproximativ 1,5 - 2 ore, daca nu aveti destul timp puteti folosi si lapte condensat deja fiert.

 

 

Cat fierbe laptele, preparam aluatul:

Untul dedurizat la temperatura camerei il combinam cu 3 linguri de zahar, adaugam ouale si amestecam cu ajutorul blenderului.

 

 

Adaugam smantana sau laptele, praful de copt si amestecam bine, apoi adaugam faina.

 

 

 Framantam un aluat fin ca sa nu se lipeasca de maini si il lasam la frigider 30-40 minute.

 

 

Aluatul racit il dam pe razatoare sau masina de tocat, eu am folosit razatoarea, am avut si un mare ajutor :),

 

 

fideaua razuita am aranjat-o in tava de copt tapetata cu hartie si am dat-o  la cuptor timp de 25 minute la 180 grade C, pana s-a rumenit frumos.

 

 

Pregatim crema:

Untul moale se bate pana devine puhav, treptat adaugam laptele condensat fiert, amestecam bine, apoi adaugam nucile si firele de mac.

 

 

Cu ajutorul sucitorului, maruntim turta obtinuta, pana obtinem faramituri.

 

 

se adauga in vasul cu crema, se amesteca bine si se rastoarna pe un platou.

 

 

Cu mana modelam un musoroi ( nu l-am facut prea inalt sa fie comod de taiat ) si l-am dat la frigider pentru cateva ore.

 

 

Torta poate fi deocrata cu orice glazura, eu am facut-o din ciocolata pe care am topit-o pe o baia de apa,

 

 

iar la final torta am decorat-o cu nuci maruntite.

 

 

Pofta buna de la Oxana si Nicoleta!