Tarta din paine "veche"!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Si iarasi o idee de mic dejun absolut superb si foarte econom, pentru ca se prepara din ce a ramas de la cina!

 

Baietii mei au exclamat un "wow!" cand au gustat, dupa care a urmat intrebarea: "Din ce e facuta ca e asa puhava!?" Raspunsul a fost foarte imprevizibil: "Din paine veche!"

Avem nevoie de:

cateva felii de paine "veche" alba; 2 oua; 1/2 cana de chefir; cateva linguri de sos de rosii din borcan; o cana varza calita; 50gr cascaval "dor blue"; sare; busuioc uscat si piper negru.

Mod de preparare

Intr-o forma unsa cu ulei aranjam feliile de paine, le ungem cu sosul de rosii asa ca sa se imbibe bine.

Deasupra aranjam varza calita (ramasa de la cina de aseara!)

Varza o puteti inlocui cu legume calite, inabusite sau chiar legume proaspete ( dovlecei, ardei...).

Intr-un bol, batem usor ouale cu chefirul, sarea si condimentele, le turnam peste painea cu legume.

Deasupra punem cascavalul faramitat si dam la cuptorul incins, la 200 grade C, pentru 20-30 minute sau pana se rumeneste frumos.

Tarta din paine "veche" cu legume e perfecta fierbinte sau rece, servita ca mic dejun sau gustare.

Pofta buna!