Tarta cu dovleac

Rodica
imaginea utilizatorului Rodica
Tarta cu dovleac se prepara foarte usor si este un desert potrivit oricarui anotimp.

 

Ingrediente
150 g unt
2-3 oua
faina
4 linguri de zahar
1 pachetel zahar vanilat 
1/3  pachetel praf de copt
300 g dovleac

 

Mod de preparare

Topim untul la abur de apa, fara a-l infierbanta. Adaugam zaharul si zaharul vanilat, si amestecam bine. 
Apoi, adaugam ouale si batem pana obtinem o compozitie omogena. 

 

Cernem faina si framantam pana obtinem un aluat nu foarte tare. Formam o minge de aluat, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru minim 30 de minute. 

 

 Intindem aluatul pe tava, dar pastram putin din el pentru a razui la sfarsit. Coacem turta cam 10 -15 minute. Dupa 15 minute punem dovleacul razuit si amestecat cu putin zahar. La final, razuim aluatul ramas.
Tarta se coace in cuptor, timp de 35 de minute, la temperatura de 180 de grade C.

 

 

Scoatem tarta si presaram cu pudra sau scortisoara, dupa preferinta. 

 

 

Pofta buna!