Tarta cu carne de porc, ciuperci si rosii cherry

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Si inca o tarta care nu-i va lasa indiferenti pe carnivori.

 

Aveti nevoie de:

Pentru crusta: 1/2 cana ulei; 1/2 cana apa clocotita; 1/2 lingurita sare; 1/4 lingurita bicarbonat stins in otet;

Pentru umplutura: 2-3 fire de ceapa verde; 1-2 ciuperci champignon; 1 tulpina de telina; cateva felioare din friptura de porc de aseara; 5-6 oua; 7-9 rosii cherry; iaurt; sare; piper; fulgi de ardei; oregano uscat.

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul pentru tarta exact ca in reteta Tarta aromata cu branza, stafide si mere

 

Legumele, in afara de rosiile cherry, le tocam si le trecem rapid prin tigaie ca sa le fragezim usor si sa le deschidem toate aromele. La final adaugam si rosiile, le tinem un pic la foc ( usor de tot ca sa nu se crape).

 

 

Carnita de purcel o feliem cat mai fin.

 Intindem aluatul intr-o foaie nu foarte subtire, cam de 0,5 cm si o asezam in tava pentru copt, unsa in prealabil cu ulei. 

Deasupra aranjam legumele, apoi carnea.

 

 

Batem ouale cu cateva linguri de iaurt, sare si condimente, si turnam peste tarta.

 

 

In final asezam frumos rosiile cherry pe tarta si o coacem in cuptorul incins la 180 grade C, timp de 25-30 minute. Daca nu s-a inchegat inca bine oul, micsorati temperatura pana la 160-170 grade si o mai tineti la cuptor cateva minute.

 

 

Pofta buna!