Supa delicioasa cu ciuperci, fasole si spanac

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Astazi savuram o supita plina de proteine vegetale. Foarte binevenita pentru cei ce fac sport!

 

Avem nevoie de:

o cana fasole alba; 500 gr ciuperci; 1 ardei rosu (capia sau oricare va place); o legatura buna de spanac; 1-2 cepe; 3-4 catei de usturoi; 2-3 linguri de smantana; 1 lingura faina de grau; 1 lingura ulei de masline; sare si piper negru; un praf de paprica dulce si unul de turmeric.

 

Mod de preparare

Firebem intai fasolea, schimbam apa de doua ori, apoi adaugam sare si 2 frunze de dafin.

 

 

Intr-o tigaie cu ulei de masline incins calim ceapa si usturoiul. Apoi adaugam ciupercile curatate si taiate felioare. 

 

 

Cand se rumenesc ciupercile, le condimentam cu sare si piper negru.

 

 

Adaugam o lingura de faina si o incorporam, amestecand energic.

 

 

Smantana o incalzim, adaugand un polonic din zeama de fasole. Si o turnam peste ciuperci.

Diluam cu zeama, pana obtinem un sos cremos.

 

 

Mai fierbem sosul 2-3 minute la foc mic, apoi condimentam cu paprica si turmeric. De obicei sosurile si supele de ciuperci au o culoare specifica vinetie, iar turmericul (zis si curcuma) este acel condiment care ii da o nuanta galbuie, foarte apetisanta.

 

 

Cand fasolea este gata, aruncam in oala ardeiul taiat cuburi.

 

 

Si imediat turnam sosul de ciuperci.

 

 

Fierbem supa 5 minute la foc mediu, fara sa dea in clocot foarte activ. Ca sa va dati seama ca e gata, gustam din ardei si ciuperci. Ele trebuie sa fie fierte "al dente", atunci supa va fi pefecta. 

Inainte de a lua oala de pe foc, gustam de sare si adugam spanacul tocat mascat.

 

 

Serviti cu placere la pranz sau cina, cu paine si mujdei sau pasta chili!

 

 

Pofta mare!