Supa de prepelite cu ciuperci si orez

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Azi vin cu o supita ultra rapida, dar foarte aromata si satioasa.

 

Avem nevoie de:

4-5 prepelite; 2 frunze de dafin; 250 gr ciuperci chapignon; 2 cepe; 2-3 rosii; o canuta orez; o legatura marar; sare de mare; piper negru proaspat macinat.

 

Mod de preparare

Intai fierbem prepelitele. Eu obisnuiesc sa fierb carnea, de orice fel, in doua ape.

 Punem prepelitele in apa rece si cand da in clocot schimbam apa. Cand da a doua oara in clocot, adaugam sarea si frunzele de dafin. Supele pe baza de bulion de prepelite se gatesc foarte repede.

 Le lasam la foc mediu in jur de 20-30 minute.

 

 

Intre timp, pregatim legumele:

Intr-o tigaie incingem putin ulei si undim usor ceapa tocata.

 

 

Dupa care adaugam ciupercile taiate felioare. Le tinem la foc iute cateva minute, amestecand continuu.

 

 

Punem si rosiile tocate, condimentam cu sare, piper si lasam la foc mediu pana devine ca un sos.

 

 

Punem legumele in bulionul de prepelite si

 

 

imediat adaugam orezul spalat.

 

 

Mai tinem la foc 5-7 minute, punem mararul tocat si supa e gata.

 

 

Servim cu smantana sau mujdei.

 

 

Pofta mare!