Supa de mazare cu ciuperci si perisoare de pui

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Aceasta supa la noi tine si de apetitiv si de fel principal, caci eu o prepar cu muuuuulte perisoare, de ai putea s-o numesti "perisoare in supa de mazare" si nu invers. Este foarte reconfortanta si hranitoare pe timpul rece si se prepara foarte usor.

 

Cand va ganditi la o supa cu carne, cel mai des trebuie sa fiti gata sa petreceti vreo 2-3 ore prin bucatarie, pana fierbe carnea si pregatiti restul. In cazul supei cu perisoare servim masa chiar dupa 30-40 minute.

 

Avem nevoie 

 

Pentru perisoare:

1kg-1,5 kg piept de pui; 2 oua; 2 linguri tarita de ovaz; 4-5 catei de usturoi; sare; curry; piper negru.

 

Pentru supa:

O cana mazare uscata (inmuiata in prealabil in apa rece cu o lingurita de bicarbonat, peste noapte); o ceapa; un morcov; 300 gr ciuperci proaspete champignon; 2 tulpini de telina; o frunza de dafin; cateva crengute de cimbrisor uscat; sare si verdeata dupa gust

 

Mod de preparare

 

Mai intai, pregatim perisoarele: tocam fin carnea (am folosit procesorul de bucatarie) si adaugam celelalte ingrediente.

 

 Mazarea am scurs-o de apa si am spalat-o foarte bine sub un jet mare de apa, apoi am fiert-o timp de 30-40 minute, pana am obtinut un piureu.

 

 

Intr-o cratita mare punem la fiert 2,5l de apa cu sare si o frunza de dafin.

 

Intre timp, intr-o tigaie incinsa si unsa cu ulei, calim ceapa tocata marunt si morcovul razuit, pana se inmoaie putin. Saram si adaugam ciupercile taiate felii subtiri. Le tinem la foc mediu cam 5-7 minute amestecand periodic.

 

 

Intre timp, a fiert apa. Punem in cratita mazarea si apoi legumele.

 

Taiem telina felioare si o adaugam in supa. Lasam sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie telina si putem adauga perisoarele.

 

 

Formam perisoarele cu ajutorul a doua lungurite si le punem pe rand in supa.

 

 

De etapa asta depinde toata supa, asa ca iata cateva sfaturi: Ca sa ramana fragede perisoarele trebuie sa fiarba intre 5 si 10 minute, dar nicidecum mai mult, altfel se vor transforma in niste bilute dure, ca de cauciuc. Deci, ca sa aveti un rezultat bun, inainte de a pune perisoarele in cratita reduceti focul la minim si apoi faceti perisoarele cat mai rapid, pentru ca primele sa nu reuseasca sa se intareasca.

 

Cand toate perisoarele sunt deja in supa, mai lasati sa fiarba la foc mic cam 3-4 minute,

 

 

adaugati cimbrisorul, puneti capacul si luati cratita de pe foc.

 

 

Dupa 10 minute de odihna supa e gata!

 

 

Pofta buna de la Marcela si 

 

 

Leo!