Supa crema de mazare

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
O supa delicioasa si cremoasa, ideala pentru masa o usoara, in anotimpul rece.

 

Ingrediente:

300 g mazare, 2 cepe mari, 1 morcov mare, 2 catei de usturoi, 1 frunza de dafin, sare si piper.

 

Mod de preparare:

Mazarea se fierbe in 2 litri de apa, cu sare si o frunza de dafin, pana se inmoaie.

 

 

 Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei incins, pana devine transparenta. Morcovul se da pe razatoare si se adauga in tigaie, cand legumele sunt moi, se adauga si usturoiul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper, se amesteca si se retrage de pe foc.

 

 

Compozitia din tigaie se mixeaza cu blenderul,

 

 

se adauga la mazare, se amesteca si se mai lasa pe foc aproximativ 5 minute.

Supa se serveste cu smantana si crutoane.

 

 

Pofta buna!