Supa crema de dovleac

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O supa aromata, dulce-picanta, care bucura nu doar papilele gustative, dar si ochii.

 

Avem nevoie de:

un dovleac nu prea mare; 1-2 morcovi; 2 cepe; 2 mere; 4-5 catei de usturoi; o radacina de pastarnac; cateva crengute de cimbrisor uscat; sare; piper negru; nucsoara; paprica iute; ulei de masine.

 

Mod de preparare

Dovleacul il curatam de coaja si seminte.

 

 

Morcovul il curatam si-l taiem rondele.

 

 

Intr-o tigaie adanca, unsa cu ulei, punem ceapa taiata felii si apoi morcovul.

Setam focul mediu si lasam sa se rumeneasca usor legumele.

 

 

Intre timp, taiem dovleacul si merele curatate cuburi medii.

 

 

Cand s-au aurit legumele din tigaie, adaugam si usturoiul feliat. Acesta poate fi adaugat si de la inceput, odata cu ceapa si morcovul, doar ca-si va pastra mai subtil aroma.

 

 

Dupa usturoi vine dovleacul si merele. Completam cu apa fierbine, cat sa acopere toate legumele.

 

 

Deasupra aranjam pastarnacul spalat bine si taiat in bucati mari, si cimbrisorul.

 

 

Lasam sa fiarba, pana este gata dovleacul. Apoi "pescuim" bucatile de pastarnac si crengutele de cimbrisor, acestea si-au lasat deja savoarea si aromele in supa.

 

 

Iar restul mixam cu un blender de mana si condimentam cu sare, piper si nucsoara rasa. Pentru un gust mai picant adaugam boia de ardei iute.

 

 

Servim supa stropita cu ulei crud de masline si seminte de dovleac prajite usor pe tigaia uscata.

 

 

Pofta mare!