Sarmalute in foi de varza

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Astazi va propun o portie de sarmalute aburinde, servite cu smantana!

 

Ingrediente:

2 cepe, 1 morcov, radacina de telina, 1 cana de orez, ½ cana malai de porumb, o lingura pasta de rosii, marar, patrunjel, o lingura ulei, sare si piper, foi de varza ( in cazul meu murata ), 1/2 l suc de rosii.
 

Mod de preparare
Tocam ceapa si verdeata marunt, iar morcovul si telina le maruntim cu ajutorul blenderului.

In tigaia cu ulei incins prajim ceapa, adaugam pasta de rosii si amestecam.

Pregatim umplutura:

Intr-un bol punem orezul (spalat sub un jet de apa rece ), morcovul, telina, amestecul din tigaie, malaiul spalat si uscat, verdeata, sarea si piperul.

Toate ingredientele le amestecam.

Foile de varza daca sunt prea acre le spalam sub un jet de apa, apoi se lasa sa se scurga bine. Pe fiecare foaie de varza punem cate un pic de umplutura si rulam sarmalutele cu marginile in interior.

 Sarmalutele le aranjam intr-un vas termorezistent,

 deasupra turnam suc de rosii si o cana de apa, dam vasul la cuptor.

Sarmalutele se pregatesc la temperatura de 180 grade C, apoximativ 1,5 ore.

 Le servim calde cu smantanica! 


Pofta buna de la Oxana!