Salata revigoranta cu naut si spanac!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
In sezonul rece, in bucataria mea revin nautul, mazarea, fasolea si alte boboase, de care am cam uitat in timpul verii si din toate enumerate mai sus, nautul ramane preferatul meu. E foarte bun in supe, chiftelute sau salate.

 

Avem nevoie de:

200 gr naut, o legatura de spanac; o ceapa rosie; doua oua fierte tare; o lingurita de capere; 1-2 catei de usturoi (optional); 3 linguri de ulei de masline; 2 linguri suc de lamaie; sare cu plante aromate; piper negru.

 

Mod de preparare

Cu o seara inainte am pus la muiat nautul in apa rece cu o lingurita de bicarbonat de sodiu (pentru a se fragezi mai repede).

 L-am spalat si apoi l-am fiert in apa cu sare si o funza de dafin, pana e gata.

 

 

Dupa ce a fiert, l-am scurs si l-am lasat sa se raceasca.

Incingem o tigaie si punem la incalzit nautul, ceapa taiata fasii subtiri, intr-o lingura de ulei.

Asezonam cu un pic de piper negru proaspat macinat.

 

 

Noi am servit salata calda la pranz si am sarit peste usturoi, dar daca doriti o salata mai picanta, adaugati usturoiul zrobit in tigaie cu celelalte ingrediente.

Nu asteptati sa se prajeasca nautul si ceapa, e destul sa se incalzeasca, ca sa-si deschida aromele.

Luam tigaia de pe foc si purcedem la aranjat salata.

Intr-o salatiera asezam frunzele de spanac spalate si uscate bine. Deasupra asezam nautul. Apoi vin ouale fierte, taiate sferturi.

Presaram caperele marinate (le puteti inlocui cu masline verzi).

 

 

Acestei salate simple i se potriveste si un dressing clasic din ulei de masline, suc de lamaie, sare cu plante aromate si un pic de piper negru.

 

 

Stropim salata cu dressingul obtinut si ... 

 

 

 Pofta mare!