Salata de toamna cu rosii si dovlecei in dressing de smantana si usturoi!

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Vanata, dovlecel, rosii in dressing de smantana si usturoi - combinatia perfecta pentru o salata aromata de toamna.

 

Avem nevoie de:

o vanata mare; un dovlecel; 2-3 rosii; un borcanas masline verzi, fara samburi; o legatura ceapa verde; 3 catei de usturoi; 3-4 linguri de smantana; 2 linguri ulei masline; o lingura otet balsamic alb; sare.

 

Mod de preparare

Vanata o taiem rondele si o prajim fara ulei (sau doar stropim tigaia cu un pic de ulei).

 

 

Dovlecelul il taiem pai mascat si il frigem pe tigaie, fara ulei.

 

 

Rosiile le taiem cuburi medii si le lasam intr-o sita sa se scurga surplusul de zeama.

 

 

Maslinele le scoatem din marinada.

 

 

Dupa ce am pregatit toate legumele, ne ocupam de dressing.

Tocam marunt ceapa verde si usturoiul.

Intr-un bol mare amestecam smantana, uleiul de masline cu ceapa si usturoiul. Saram si amestecam bine. Apoi incorporam cam o lingura de otet balsamic alb.

 

 

Peste dressing punem pe rand legumele. Rosiile, maslinele scurse si dovleceii raciti.

Saram legumele si le amestecam cu dressingul.

 

 

Intr-un bol asezam feliile de vanata si le saram,

 

 

iar deasupra aranjam salata.

 

 

O putem orna cu cascaval ras!

 

 

Pofta buna de la Marcela!