Salata de rucola cu sunca de curcan si tofu marinat

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Salata de miercuri! Astazi vin cu o salata care sigur va bucura papilele gustative oricarui carnivor. Dar este, in acelasi timp, o gustare usoara si plina de proteine, care va placea si celor care au grija de muschii lor.

 

Avem nevoie de:

o punga de rucola; 2 castraveti; cateva felii de sunca fina de curcan; 50 gr branza de soia (tofu clasic); o lingura ulei de masline extra virgin; 2 linguri sos de soia; 2 linguri otet balsamic; busuioc uscat; fulgi de ardei rosu; semintele de floarea soarelui; sare.

 

Mod de preparare

Rucola spalata si uscata bine o asezam pe platou.

Sunca o taiem fasii lungi, iar castravetii pai. Si le asezam peste rucola.

 

 

Branza tofu taiata betisoare o marinam pentru 15-20 minute intr-un amestec din ulei de masline, sos de soia si otet balsamic, asezonat cu busuioc uscat si fulgi de ardei rosu.

 

 

Dupa 15 minute asezam branza peste salata si folosim in calitate de dressing marinada de la tofu.

Presaram semintele de floarea soarelui (eu le-am preferat neprajite) si salata e gata!

 

 

Pofta buna!