Salata de rucola cu parmezan si prosciutto

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Cred ca este cea mai simpla salata pe care am facut-o vreodata. Este aromata, usoara si se serveste atat simpla, cat si alaturi de preparate din carne.

 

Ingrediente

2 maini de rucola

5 linguri de ulei de masline

 suc de la jumatate de lamaie 

mix de piper

o felie de prosciutto (optional)

 

 

Mod de preparare

Frunzele de rucola le spalam si le uscam pe un prosop de hartie, sa se scruga de apa. Bine uscate, le aranjam pe un platou de servit.

 

 

Pregatim dressingul

 

Intr-un bol amestecam 5 linguri de ulei cu 1-2 linguri de suc de lamaie si cu mix de piper.

 

 

 Stropim frunzele de rucola cu dressingul pregatit.

 

 

Deasupra razuim cateva aschii de parmezan.

 

 

Salata este gata :)

Se potriveste de minune cu preparate din carne.

Dar eu nu m-am oprit aici, asa ca am incercat sa combin salata si cu o felie de prosciutto, rupta in feliute mai mici.

 

 

Mmm a fost foarte bun :)

Pofta buna de la Victoria!