Salata de primavara devreme!
Avem nevoie de:
2 legaturi de leurda; 4 ciuperci chapighnion; 4 castraveciori marinati sau murati; 3-4 oua fierte; o mana de seminte de rodie; 2-3 linguri ulei de masline; sucul de la o jumatate de lamaie; sare; piper negru.
Mod de preparare
Fierbem ouale, spalam leurda si ciupercile.
Taiem ciupercile felii, leurda o tocam marunt, iar castraveciorii ii feliem rondele.
Toate legumele le amestecam intr-un bol.
E timpul sa ne ocupam de dressing!
Am ales unul foarte simplu, din ulei de masline extra virgin, suc de lamaie sare si piper negru proaspat macinat.
Amestecam ingredientele cu un tel, pana se omogenizeaza.
Turnam dressingul peste legume si amestecam.
Aranjam salata pe un platou de servit.
Ouale fierte, care deja s-au racit, le curatam si le taiem in patru. Eu am avut niste oua frumoase de casa, asa ca mi-am permis sa le fierb moi si au iesit perfecte!
Aranjam ouale peste salata si decoram cu cateva felioare de champignion.
Si presaram semintele de rodie.
Pentru cei care tin post, puteti inlocui ouale cu felii de cartofi fierti.
Noi am servit "Salata de primavara devreme" cu Laban in crusta aromata si paine taraneasca.
Serviti cu placere!