Salata de cartofi cu ridichi

Rodica
imaginea utilizatorului Rodica
O salata gustoasa de post.

 

Ingrediente:

7 cartofi medii

1 legatura ridichi rosii

1 legatura de ceapa verde 

2 linguri cu varf de mustar 

50 ml ulei de masline extravirgin

 zeama de la jumatate de lamaie

1 lingurita cu varf de miere de albine

 sare si piper

 

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb in coaja timp de 15-20 de minute, sa se fragezeasca fara sa devina extrem de moi, apoi se scurg de apa, se clatesc sub jet de apa rece, se decojesc si se taie felii sau cuburi.



Ridichile se spala cu grija si se feliaza sau se taie in sferturi, dupa cum preferati. Cartofii si ridichile feliate se pun intr-o salatiera.

Se adauga ceapa verde curatata, spalata si tocata marunt.

 

 

Cum se prepara dressing-ul:

 Intr-un castronel se pune mustarul si se toarna uleiul de masline extravirgin in fir subtire, se amesteca continuu. Se adauga zeama de lamaie si jumatate de lingurita de miere de albine ( optional ). Se bate bine cu o furculita si se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. 

 

 

Salata se amesteca cu grija, asa incat sa se imbrace cartofii cu sos pe toate partile, dar sa nu se sfarame.

 

Pofta buna!