Salata cu frunze de macris, rosii si branza tofu

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
De data asta vin cu o salata aproape italiana. Formula - clasica "made in Italy": verdeata + rosii + branza. Doar ca verdeata e macris si nu busuioc, branza e "tofu" si nu mozzarella. Iesiti din rutina cu o salata usoara si plina de vitamine!

 

 

Avem nevoie de:

O legatura de frunze de macris; 3-4 rosii; cateva rosii uscate marinate in ulei; un pachetel de branza de soia "tofu" (preferata mea este cea tapetata cu paprica, are un gust de afumatura si se poate gasi in toate supermarket-urile de la noi); 2 lingurite capere; 2 linguri ulei de masline extra virgin; 1 lingura si de soia; sare.

 

Mod de preparare

 

Totul se face extrem de simplu :)

 

 Frunzele de macris se spala, se rup coditele si se pun pe un platou. Daca sunt mari, le rupem cu mainile si le stopim cu o lingura de ulei de masline.

 

 

Urmatoarele vin rosiile.

Spalate si taiate felii mari ( ale mele le-am taiat in patru, dar totul depinde de marimea rosiilor) le aranjam peste frunzele de macris.

 

 

Peste ele vin rosiile uscate, tocate mai marunt si caperele.

Vezi aici cum sa faci acasa rosii uscate in ulei de masline - o bunatate pentru iarna! 

 

 

Branza "tofu" o taiem cuburi si o punem deasupra.

 Branza tofu este un produs usor, dietetic care ne aduce un aport considerabil de proteine, dar fara colesterol, si cand mai pui ca poate fi o inlocuire foarte inspirata pentru salatele din perioadele de post :)

 

 

Stropim totul cu ulei de masline si sos de soia. Saram foarte atent, caci caperele si sosul de soia au sare destula.

Salata e gata!

 

 

Pofta buna de la Marcela!