Salata calda cu fructe de mare

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O salata usoara, delicioasa si foarte sanatoasa.

Avem nevoie de:

fructe de mare congelate; 4-5 dovlecei mici; o ceapa; 3 rosii; 100 ml vin alb sec; sare; piper; un ou fiert moale.

 

Mod de preparare

Incingem o tigaie cu putin ulei in ea si frigem usor ceapa, taiata pe lung.

Dovleceii spalati ii taiem pai, dar nu foarte subtire, caci avem nevoie sa-i aducem la o textura "al dente", si va fi greu sa-i controlam daca vor fi taiati prea fin.

Cand ceapa este usor aurie adaugam dovleceii si ii tinem la foc mediu, pana se inmoaie.

Rosiile le taiem felioare si le aruncam peste dovlecei, atunci cand au devenit usor flexibili.

 

 

Urmatorul vine vinul si condimentele.

 

 

Mai lasam la foc mic pana se evapora alcoolul. Si putem adauga fructele de mare.

Eu am avut caracatite si midii prefierte. Midiile le curatam, iar caracatitele le taiem bucati potrivite.

Le adaugam in tigaie si le lasam acolo cat sa dea in clocot. Si atat!

 

 

Servim cu un ou fiert moale rupt deasupra salatei sau orice verdeata va place.

Pofta mare!