Salata calda cu ardei copti, naut si ficat de cod

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
In aceasta saptamana vin cu 5 salate noi, extrem de gustoase si numai bune de incercat in primavara aceasta.

 

Avem nevoie de

o cutie de spanac proaspat; o cana de naut fiert; 6-8 ardei capia; o conserva de ficat de cod o ceapa rosie; o mana de capere; otet balsamic de Modena; sare; busuioc uscat.

 

Mod de preparare

Spanacul spalat si uscat bine il asezam pe un platou.

Nautul fiert il spalam bine si-l lasam sa se scurga.

Ardeii i-am copt si i-am lasat sa se raceasca, pana au ramas doar calzi.

 

 

Ficatul, zis si cod de Alaska, il scoatem din conserva si-l lasam sa se scurga de ulei, doar ca pastram si uleiul.

 

 

Asezam nautul peste spanac.

Ardeii ii curatam si-i aranjam in rozete pe perimetrul platoului.

 

 

Ceapa o taiem inele si le aranjam pe centrul salatei.

Iar deasupra punem ficatul de cod. Decoram cu inca cateva inele de ceapa rosie si presaram caperele.

 

 

E timpul pentru dressing!

Si aici totul e super simplu. Amestecam cu un tel uleiul, din care am scos ficatul de cod, cu 2 linguri de otet balsamic de Modena, un pic de busuioc uscat si un praf de sare.

Iata si ajutorul meu de bucatar - Amelia Dudnic.

 

 

Stropim salata cu dressingul obtinut si e gata!

Servim imediat, cat ardeii sunt inca calzi, cu un pahar de vin bun!

 

 

Pofta mare!