Rulada cu magiun si arahide

Oxana
imaginea utilizatorului Oxana
Rulada cu magiun si arahide este potrivita atat pentru a fi servita in familie, cat si la o masa festiva. Este un desert fin, gustos si sanatos, iar ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara aceasta rulada sunt accesibile.

 

Ingrediente

5 oua , 5 linguri de zahar , 5 linguri de faina , 1/2 lingurita praf de copt , zahar vanilina, 5-6 linguri de magiun (eu am folosit de coacaza), o mana buna de arahide

 

Mod de preparare

Intr-un bol se bat ouale si zaharul cu mixerul, pana continutul se mareste in volum de vreo 2 ori,

 

 

 adaugam praful de copt, zaharul vanilinat si faina, amestecam incet cu lingura.

 

 

In tava tapetata cu hartie de copt si stropita cu putin ulei se toarna uniform aluatul.

Tava se da in cuptor la temperatura de 180 grade C, aproximativ 15 minute.

 

 

Intre timp, pregatim umplutura: amestecam magiunul cu arahidele maruntite.

 

 

Cat se coace rulada, pregatim un prosop bine umezit, in care vom infasura turta.

Scoatem turta din cuptor si asa fierbinte cum este o rulam in prosopul umed si o lasam pe vreo 15 minute.

 

 

Dupa ce rulada s-a racit putin, o scoatem din prosop si o ungem cu amestecul de magiun si arahide.

 

 

 Turta se ruleaza si se presara cu zahar pudra.

 

 

Pofta buna de la Oxana!