Rulada cu halva

Rodica
imaginea utilizatorului Rodica
Astazi va propun un desert fin, cremos si de casa!



 

Ingediente

4 albusuri

4 galbenusuri

40 g zahar pudra

2 linguri zahar tos

1 pachetel de zahar vanilat

140 g de faina

 

 

Pentru crema de halva

200 g halva

80 g unt

 

 

Mod de preparare

Vom pune albusurile intr-un bol curat si le vom mixa pana ce devin spumoase. Adaugam, putin cate putin, zaharul tos si mixam in continuare, pana vom obtine o pasta care ramane pe paletele mixerului. 

 

 

Galbenusurile le punem in alt bol, le mixam putin, apoi adaugam treptat zaharul pudra, mixam pana obtinem o pasta galbena cremoasa. 

 

 

Cernem jumatate din faina peste galbenusuri si amestecam usor cu paleta mixerului pana devine omogena. 

 

 

In continuare, adaugam jumatate din albusuri si amestecam usor. 

 

 

Apoi, punem restul de faina cernuta, o incorporam cu miscari usoare si adaugam restul de albusuri, continuam sa amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

 

 

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelam foarte usor. Dam la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute, la temperatura de 170 de grade C.

 Scoatem din cuptor foaia de pandispan obtinuta, o lasam un minut sa se raceasca, apoi o rulam cat mai strans posibil si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei. 

 

 

O derulam, inlaturam usor foaia de copt, o ungem cu crema de halva si unt ( in blender omonegizam halvaua si untul ) si o rulam din nou.

 

 

Decoram rulada dupa preferinte si o lasam in frigider pentru minim 30 minute.

 

 

Pofta buna si un weekend minunat in familie!