Rigatoni cu perisoare de vita in sos de rosii

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
O idee delicioasa pentru cina - paste rigatoni cu perisoare de vita in sos de rosii, savuros si foarte usor de realizat.

 

 

Avem nevoie de:

1 kg tocatura de vita ( am servit cina pentru 7 persoane, asa ca daca pregatiti pentru o familie de 3-4 persoane, injumatatiti cantitatea ); 4 oua; 3 linguri fulgi de hrisca; 4-5 catei de usturoi; o ceapa mare; 700 gr rosii; busuioc uscat; sare; ulei de masline; 500gr paste rigatoni.

 

Mod de preparare

Amestecam tocatura de vita cu ouale, condimentele si fulgii de hrisca. Puteti sa inlocuiti fulgii de hrisca cu hrisca obisnuita, doar ca e nevoie sa o tineti in apa peste noapte sau sa o fierbeti.

 

 

Apoi, ne ocupam de sos: Punem intr-o tigaie, incinsa cu putin ulei, ceapa si rosiile tocate ( eu am folosit robotul de bucatarie). Condimentam sosul cu busuioc uscat, sare de mare si lasam sa fiarba aproximativ 5 minute.

 

 

Intre timp, cu mainele umede, formam perisoarele si le asezam in sosul de rosii. Straduiti-va sa asezati perisoarele intr-un strat, ca sa se fiarba uniform.

Completam cu apa fierbinte ca sa fie cuprinse toate perisoarele. Lasam sa fiarba la foc mic, timp de 40 minute. Amestecam cu mare grija de cateva ori pe parcursul prepararii, ca sa nu strivim bilutele din carne.

 

 

Pastele le fierbem clasic: in apa cu sare si ulei de masline, al dente.

 

 

Pastele le aranjam pe o farfurie de servit, iar deasupra adaugam sosul de rosii cu perisoare.

Decoram cu verdeata.

 

 

 

Serviti cu placere!