Reteta de post: Supa crema de cartofi cu pastai crocante

Avem nevoie de:
1 kg cartofi albi; un sfert dintr-o conopida mica; un fir de praz; o ceapa; 2-3 catei de usturoi; sare; piper negru; nucsoara.
Pentru decor:
o mana de pastai verzi (eu am avut congelate); 2 linguri de pesmet; 2 linguri arahide; 2-3 linguri ulei, fulgi de ardei rosu.
Mod de preparare
Intr-o cratita incingem o lingura de ulei si undim ceapa, usturoiul si prazul, taiate marunt.
Din praz folositi toata partea alba si daca vreti, sa aveti o supa usor verzuie luati, si un pic din partea verde. In asa fel puteti sa-i dati supei o tenta galbuie adaugand la aceasta etapa un morcov razuit marunt.
Si apoi adaugam buchetelele de conopida.
Lasam legumele sa se inmoaie usor, amestecand continuu.
Dupa ce s-au inabusit cartofii si conopida, turnam apa clocotita, cat sa acopere legumele cu doua-trei degete.
Adaugam sarea si lasam sa fiarba, pana sunt gata cartofii. Apoi, ne ramane sa mixam totul cu ajutorul unui blender, pana obtinem o textura omogena si cremoasa.
Si acum putem sa ne ocupam de ingredientele pentru decorul supei.
Sunt de fapt pastai crocante, care inlocuiesc perfect crutoanele din paine, ce nu-mi par a fi potrivite pentru supele de cartofi. Eu am folosit pastai verzi congelate, pe care le-am fiert in prealabil timp de 10 minute.
Asezam intr-o tava pentru cuptor pastaile scurse de apa in care s-au fiert. Le stropim din abundenta cu ulei de masline,
le saram si presaram pesmetul, si arahidele maruntite.
Eu am amestecat intr-un bol pesmetul cu arahidele maruntite si o lingurita de fulgi de ardei rosu. Apoi, amestecul obtinut l-am combinat cu pastai.
Le coacem usor in cuptor, pana se usuca si se rumenesc usor.
Intre timp, punem supa mixata pe foc si o aducem la fierbere. Asezonam cu piper negru si un pic de nucsoara rasa.
Servim supa calda decorata cu pastaile coapte.
Pofta mare!