Reteta de post: Pilaf cu ciuperci

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Pilaful cu ciuperci - un preparat cremos si savuros, ideal in zilele de post. Se prepara usor si este foarte gustos.

 

Ingrediente:

2 cani de orez, 2 linguri de ulei de masline, 300g ciuperci, 1 ceapa, porumb, 1 ardei (eu am folosit congelat), 1 lingura boia de ardei, sare si piper.



Mod de preparare:

Spalam orezul sub un jet mare de apa, apoi il punem intr-un vas cu apa rece si il lasam deoparte pentru 10 minute. Scurgem orezul de apa si il punem la foc intr-un ceaun, la 1 cana de orez adaugam 2 cani de apa. 

 

 Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 linguri de ulei de masline si sare, dupa gust. Acoperim ceaunul cu capac si lasam orezul sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute. Apoi retragem ceaunul de pe foc si lasam orezul sub capac inca 20 de minute.

 

 

Intre timp, intr-o tigaie incinsa cu ulei calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam ciupercile taiate mai mascat.

Ceapa si ciupercile se calesc impreuna pana sunt gata.

 

 

Adaugam boia de ardei, sare, piper, porumb si ardeiul taiat cubulete si 2 cani de apa. Toate ingredientele se amesteca si se lasa sa fiarba 2-3 minute.

 

 

Cu mare grija combinam orezul cu amestecul din tigaie, apoi retragem de pe foc si lasam sub capac 5-10 minute. 

Pilaful este gata :)

 

 

Pofta buna!