Raci fierti

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Racii fierti - cea mai simpla gustare si cea mai potrivita pentru o intalnire cu prietenii :)

 

Ingrediente:

1kg raci, 1 lingura mare de sare, 4 catei de usturoi, boabe de piper, 1 legatura de marar, suc de lamaie

Mod de preprare

Racii vii ii punem intr-un vas mare cu apa ( asa incat sa fie acoperiti ) si ii lasam cam 1 ora. "Balacindu-se" in apa, racii isi curata si crusta, si intestinele. Apoi, racii se curata: varful cozii din mijloc se apuca cu doua degete, astfel incat degetele sa apuce si o parte din partea carnoasa a cozii, se rasuceste la 180 de grade si se indeparteaza atent de corp, incet, astfel incat sa duca cu sine si intestinul. 

Punem pe foc o cratita cu 1 litru de apa si o lingura plina de sare, usturoi si mararul spalat bine.

Lasam sa fiarba 2 minute si adaugam racii. Se fierb 10 minute la foc mediu. Iti vei da seama ca sunt gata, cand racii se vor face rosii. Se stinge focul si se mai lasa macar 15 minute sa stea in apa in care au fiert.

 Se scot din cratita, se scurg si se aranjeaza intr-o farfurie de servit. Se stropesc cu suc de lamaie si se decoreaza cu fire de marar.

Pofta buna de la Victoria!