Quiche cu limba de vita, ardei copti si masline verzi

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Uite un quiche ce nu necesita mare prezentare. Va voi indemna doar sa-l incercati!

 

Avem nevoie de:

Pentru crusta: 1/2 cana ulei; 1/2 cana de apa clocotita; 1/2 lingurita de sare; 1/4 lingurita de bicarbonat stins intr-o lingura de otet de mere.

Pentru umplutura: cateva felii de limba fiarta de vita; 2 ardei copti; o mana de masline verzi; o legatura de marar; 2 felii de branza "dorblu" cu mucegai albastru; 3-4 oua; 6 linguri iaurt; sare; piper; busuioc uscat; paprica dulce.

 

Mod de preparare

Preparam aluatul pentru crusta exact ca in reteta Tarta de post cu mazare, ciuperci si tofu!

Intindem cu facaletul o foaie de marimea tavii in care vom coace tarta, apoi o asezam in forma unsa cu ulei.

 

 

Limba fiarta o taiem pai si o asezam peste foaia de aluat.

 

 

Dupa carne urmeaza ardeii copti curatati de coaja si rupti in fasii, apoi maslinele

 

 

si mararul tocat.

 

 

Batem cu un tel ouale, iaurtul si condimentele.

 

 

Amestecul obtinut il turnam peste carnita si legume, apoi adaugam si cubuletele de 

 branza "dorblu".

 

 

Quiche-ul il coacem in cuptor la temperatura de 180 de grade C, timp de 30 minute.

 

 

Taiem tarta abia cand se raceste usor. Dar, la noi in familie, asta ramane la nivel de recomandare..., la cum miroase, nu are nimeni rabdare sa astepte!

 

 

Pofta mare!