Quiche cu cartofi si ciuperci

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Azi am decis sa fac un quiche nu dupa o reteta speciala, ci mai degraba ca sa nu se iroseasca ce a mai ramas din piureul de cartofi de la cina de aseara. Si nici in gand ca va avea atata succes! A iesit perfect, deci il recomand cu toata increderea.

 

Avem nevoie de 

Pentru crusta: 1/2 cana ulei; 1/2 cana de apa clocotita; 1/2 lingurita de sare; 1/4 lingurita de bicarbonat stins intr-o lingura de otet de mere.

Pentru umplutura: ciuperci (oricare va plac sau aveti la indemana); cateva linguri de piure de cartofi; 3-4 oua; 6 linguri iaurt; sare; piper; fulgi de ardei rosu.

 

Mod de preparare

Pregatim aluatul exact ca in reteta: Tarta de post cu mazare, ciuperci si tofu!

Aranjam aluatul intr-o tava pentru tarte unsa cu ulei. Deasupra punem ciupercile. Eu am avut ciuperci de padure congelate, pe care doar le-am decongelat. Daca aveti ciuperci proaspete, e cazul sa le caliti cu ceapa.

Peste ciuperci impartim uniform, cu o lingura, piureul de cartofi.

Condimentam cu sare si un mix de boabe de piper proaspat macinate.

 

 

Intr-un bol batem usor ouale cu iaurtul, un pic de sare si fulgi de ardei rosu.

 

 

Turnam ouale peste tarta si o coacem la 180 grade C, in jur de 30-35 minute.

 

 

Noi am servit quiche-ul cu salata de rucola, s-au combinat perfect!

 

 

Pofta mare!