Prepelite pe pat de cartofi

Marcela
imaginea utilizatorului Marcela
Va propun o reteta savuroasa de prepelite servite pe pat de cartofi si decorate cu un buchet de vredeata. Usor de pregatit si foarte gustos!

 

Ingrediente

Prepelite

cartofi mici

usuturoi zdrobit

sare cu ierburi

fulgi de ardei iute

 

Pentru sos:

3-4 linguri sos de soia

2-3 linguri de ulei de masline

1 lingura de capere

 

Mod de preparare

Alegem cartofi mici sau medii, dar sa fie toti de o marime. Se spala fara a-i curata si se aseaza intr-o tava pentru cuptor.

 

 

Prepelitele le spalam si le curatam de eventuale ramasite de pene.

 

 

 

Le condimentam dupa gust. Eu am ales sare cu ierburi de Province si fulgi de ardei iute.

 

 

 

Apoi pregatim marinada. Amestecam 3-4 linguri de sos de soia cu 2-3 linguri de ulei de masline si cam o lingura de capere.

 

 

Si le facem cate o "baita" fiecarei prepelite in parte.

 

 

Dupa care bagam cate un catel de usturoi curatat si zdrobit cu cutitul in interiorul prepelitelor.

 

 

Si le asezam pe patul de cartofi. Apoi, turnam deasupra sosul in care am "imbaiat" prepelitele.

 

 

Acoperim tava cu folie de aluminiu si le dam la cuptor pentru 1 ora la 200 grade.

 

 

 

Peste 1 ora scoatem folia, intoarcem prepelitele pe cealalta parte si le mai tinem inca 15-20 min in cuptor la 180 grade. Pana se rumenesc frumos.

 

 

Prepelitele si cartofii se aranjeaza frumos pe un platou si se decoreaza cu un buchet de verdeata.

 

 

Si.... cina e gata! Se potriveste perfect cu un pahar de vin alb sec si cu o salata simpla de rosii sau chiar rosii feliate si cas proaspat de oi... ca sa nu "dezbatem" cu nimic aromele prepelitelor.

 

 

Toti, de la mic la mare, am savurat o cina delicioasa si voua va dorim Pofta mare :)

 

   

 

Savurati cu placere!