Prajitura "Fanta"

Andreea Deea
imaginea utilizatorului Andreea Deea
Un desert pe care il poti servi cu orice ocazie. Va fi in mod sigur pe placul tuturor.

Ingrediente
 

Pentru blat:
6 oua
6 linguri zahar
100 ml ulei
4 linguri faina
2 linguri cacao
1 praf de copt
1 praf de sare
esenta de rom

 

Pentru crema:
200 g unt
600 g branza de vaci
150 g zahar pudra
esenta de vanilie

 

Pentru glazura:
800 ml Fanta
4 linguri zahar
1 plicuri budinca de vanilie

 

Mod de preparare
Blatul: ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza) si amestecam usor. Intr-un bol combinam faina, cacao, praful de copt si praful de sare. Amestecul obtinut il adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta, si omogenizam.

 

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

 

Crema: untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul, pana se topeste. Apoi, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

 

Glazura: prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert, cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca, amestecam continuu pana se ingroasa.

 

Asamblare: peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.

Prajitura o servim dupa ce s-a intarit glazura.

 

Pofta buna!