Placinte cu branza

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
O reteta de placinte ca la mama acasa :)

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

1 kg faina, apa cat cuprinde, 1 lingura de sare

Pentru umplutura:

1. Branza, ceapa verde, oua, sare si piper

2. 2 cartofi curatati si taiati lamele foarte subtiri, 1 ceapa, 4 oua, sare si piper

3. Varza proaspata taiata marunt, ceapa verde, ou, sare si piper

Mod de preparare:

Intr-un bol amestecam 1 kg faina cu 1 lingura de sare si apa calduta cat cuprinde, pana obtinem un aluat moale, dar nu lipicios. Rasturnam aluatul pe masa foarte bine pudrata cu faina si il portionam in 10 bucati egale. Bilutele de alaut le framantam bine, le acoperim cu un prosop si le lasam sa se „odihneasca”.

Intre timp, preparam umplutura:

1. Branza + ou + ceapa verde + sare si piper

2. 2 cartofi curatati si taiati lamele foarte subtiri + ceapa + 4 oua + sare si piper

3. Varza proaspata taiata marunt + ceapa verde + ou + sare si piper

Din fiecare biluta intindem o foaie rotunda si subtire. Pe mijloc aranjam umplutura. 

Impachetam ca in imaginea de mai jos. Ungem placintele cu ou batut si le prajim pe tigaie sau le coacem in cuptor.

Pofta buna!