Pizza cu piept de pui marinat, mozzarella si frunze de rucola

Victoria
imaginea utilizatorului Victoria
Pizza cu piept de pui este una dintre cele mai simple tipuri de pizza pe care o prepar cu mare drag pentru familia mea. O poti face in mai putin de 20 de minute si necesita ingrediente simple, pe care le ai deja in casa.

 

 

Ingrediente

Aceasta cantitate este suficienta pentru 4 pizze

Pentru blat: 2 oua, 1 drojdie, 3 pahare faina, 1.5 pahare de apa calduta, sare. 

 

Pentru topping: 1/2 piept de pui, mozzarella, rosii, parmezan, ketchup, rucola.

Pentru marinada: boia, cimbru, oregano, sare si piper.

 

Mod de preparare

Intr-un bol mare combinam faina, ouale, drojdia (dizolvata in prealabil cu putina apa), sare si apa. Ingredientele se framanta bine, pana obtinem un aluat uniform.

 

 

Impartim aluatul in 4 parti egale, framantam si lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul ( aproximativ 40 minute ).

Intre timp, pregatim ingredientele pentru topping.

Cat aluatul creste, preparam pieptul de pui: 

  Il taiem fasii pe lung si il punem intr-un bol pentru a se marina. Se condimenteaza cu sare, piper, oregano, boia, cimbru si se stropeste cu ulei.

Lasam sa se marineze 10-15 minute.

 

 

Feliile de pui se prajesc usurel intr-o tigaie incinsa cu o felie de unt si cateva picaturi de ulei, timp de 2 minute.

 

 

Bulgarii de mozzarella si rosiile se taie felii, iar ardeii se taie pai.

 

 

Cu ajutorul unui facalet intindem aluatul ( eu am ales forma rotunda ). 

Blatul l-am aranjat pe o tava de copt presarata cu putina faina. 

 

 

Ungem suprafata blatului cu ketchup sau poti folosi orice sos de rosii.

 Aranjam pe blat feliile de pui, mozzarella, ardeii si rosiile.

 

 

Pizza se coace in cuptor timp de 15-20 minute la temperatura de 180 de grade C.

 Cand pizza este gata, se scoate din cuptor, se presara cu parmesan ras si se decoreaza cu frunze de rucola.

Uite asa arata pizza noastra.

 

 

Pofta buna de la Victoria!